Връщане и Замяна

Рекламация

Рекламации могат да бъдат предявени в случай на констатирани производствени дефекти или при изпратена грешна стока.В случай на рекламация, redtex.bg поема стойността на куриерските услуги.

Рекламации за повредена по време на транспорт стока се разглеждат само въз основа на протокол за рекламация, изготвен в присъствието на куриера.

Замяна

Замяна на закупен продукт може да бъде извършена при :

  • наличен цвят, желан от клиента
  • наличен размер, желан от клиента

В случай на замяна,стойността на куриерските услуги е за сметка на купувача.

Връщане

Клиентите на RedteX BG могат да върнат закупената от тях стока в 14 дневен срок от датата на получаване.В този случай стойността на куриерските услуги е за сметка на купувача.

Върнатата стока трябва да бъде с ненарушен търговски вид,неизползвана ( да не е носена, прана, гладена, скъсана), да е чиста, без странични миризми (парфюм, цигарен дим и т.н.), да бъде с етикети. Към стоката да бъде приложен касов бон. Стойността на върнатата стока се възстановява по реда на разпоредбите на чл.54 и следващите от ЗЗП.

При връщане на стока получена с наложен платеж сумата се връща на клиента по същият начин. При връщане на стока заплатена с дебитна или кредитна карта сумата се връща на клиента в 15 дневен срок по неговата банкова сметка.